PAGES

Sunday, March 20, 2011

perginya dirimu buat selama-lamanya...


salam..
U all semua pernah x rase kehilangan seseorang..dan kehilangan tu adalah untuk selamanya..
Dan saat tu baru la kita nak menyesal sebab kita tak hargai dia mase dia ade..kita tak pedulikan dia mase dia masih hidup..tapi bila dia dah pergi untuk selamanya,barula kita rasa sedih sangat2...kita rasa menyesal sebab buat dia sakit hati..kita menyesal sebab tak hargai saat2 dia masih bersama kita..
Fyda dah lalui semua tu..rase sedih sangat dgn pemergian arwah kak nurul,housemate fyda tahun lepas..
Tak tahula kenapa rase rindu sangat kat dia..rindu dengan gelak tawa arwah yg selalu buat rumah kami ceria..
Cepat sangat dia pergi..fyda tak sempat mintak maaf kat dia..fyda byk buat salah kat dia..
Tapi  fyda tawu...arwah tak pernah  and tak suke berdendam dengan sape2 pun..dia cepat memaafkan orang..
Fyda rase ralat sangat sebab xdapat temankan arwah pegi bazaar ramadhan..tu la kali terakhir dia ajak fyda temankn dia..tapi..fyda betul2 letih mase tu..maklumla puase..kelas plak abis lewat..cian kat arwah..dia jalan sorang2 pegi bazaar ramdhan tu..menyesal sangat sebab tak temankan arwah mase tu..
Sekarang ni,kak nurul dah takde..
dan pemergian kak nurul betul2 bagi fyda pengajaran terbesar dalam hidup iaitu hargailah seseorang tu saat dia masih ade dgn kite..
Teringat saat2 terakhir dia hembuskan nafas kat ICU..sayu sangat2..
Video ni fyda buat khas untuk arwah..kenangan mase kiteorg same2 sem lepas..

Semoga arwah tenang disana.. :’(
al-fatihah.....

Saturday, March 19, 2011

saya dan impian yang terbantut di tengah jalan..hehe



Salam u all semua..
Sebenarnye da lama fyda simpan impian nie..

Tapi sampai hari ni tak tercapai2 pun impian tu..senang citer impian ni terbantut..hehhe
U all semua nak tahu impian aper??

Erm..
Impian nak pandai main gitar...hehe...

Gitar siap dah beli..tapi kapok jer pon..kalau beli mahal2 pun xpandai main xguna gak kan??

Buku chord pun da beli..and fyda sempat la jugak hafal 7-8 chord gitar mase cuti sem tu..siap d/load cara main gitar kt youtube lg taw..excited sangat..hehe..

Bila tengok yuna,zee avi,ainan tasneem and najwa latiff main gitar,dalam hati ni betul2 membara2 nak jadi macam diorang..(bukan nk jadi popular cam diorang)just pandai main gitar cam diorang jer..
kalau fyda ni suare sedap and comel cam diorang xpe la jugak..ni suare sumbang,muke??xyah citer la..xde pakej lgsung..-mengaku je la..hehehe
Tapi....................
Sejak masuk kolej balik ni,gitar buruk fyda tu dok tersadai je kt tepi almari..yela..busy kot..letih pulak tu..malam sibuk dgn h/work,assignment..mmg xde mase yg sesuai utk fyda belajar gitar tu..

Nape xamek kelas gitar??
Senang citer,no money no talk lah..hehe

Kadang2 terfikir jugak,lepas ni kalau nak cari bf,biarla bf tu pndai main gitar.leh la die tolong ajarkan fyda main gitar sampai pandai.kalau dapat yang macam jason mraz tu pon jadilah.fyda xkesah ponn..hehehhehe...

Berangan mengalahkan mat jenin kan fyda ni...perah santan pulak tu(perasan)-mak fyda penah cakap,kalau ditimpa buah kelapa xpe lg,tapi kalau di timpa perasaan susah tu..hehe
hmmm..
tapi kalau u all yg pndai main gitar tu sudi nk mengajar budak ni main gitar,tersangatlah dialu2kan..hehe
Oklah u all..takat ni dulu fyda membebel..
Esok kite jumpe lagi dalam new entry of mine..
Adiosss...

Tuesday, March 15, 2011

dcsn2A 2011 photoshoot-ke'poyoan' terserlah sudaa!


salam u all semua..
petang ni boring betul rase..tadi member fyda ader la ajak pegi main netball,tapi tau2 je la..memang malas nak keluar petang2 camni..hehe

kali ni fyda nak citer pasal sesi bergambar untuk budak2 kelas fyda..
memang tahap ke'poyoan' kami terserlah depan abg kamera tu..over ke xover ke,ader kami kesah??hehe


malas nak citer panjang2..meleret pulak jadinye nanti..huhu
u all tengok la photo2 ni..

kalau rajin,komen la sekali ye..hehehe
formal photo...control cun/hensem..haha
hm...tak dapat dikenal pasti posing ape ni..hehe

Monday, March 14, 2011

TSUNAMI satu lagi amaran dari Allah SWT



Salam u all semua.

Dah berape hari tinggal blog ni,rase rindu pulak nak update entri..
Internet teramatlah slow..sebab tu la jari jemari ni tak ader mood nak update blog..huhu..
Ni pun nasib je wi-fi kat hostel ni tak buat hal..

sejak 3-4 hari ni semua orang sibuk bercerita pasal bencana alam kat Jepun kan?memang tak sangka ombak tsunami mengganas lagi dan meragut banyak nyawa.
Kuasa Allah memang tak terjangkau dek akal fikiran kita.semuanya terjadi dalam sekelip mata..
Fyda ada jugak terfikir,bila  jadi bencana alam macam ni,maksudnya apa?yang terlintas dalam fikiran fyda hanya 1..
Allah nak bagi amaran kat kita..sebab ape??hm..u all fikirla sendiri..macam mane keadaan manusia zaman sekarang ni..
Ni baru sikit yang Allah nak tunjukkan pada kita..cuba u all bayangkan macam mana keadaan bila berlaku kiamat kelak?memang tak dapat kita bayangkan keadaan masa tu..takut sangat bila fyda fikir balik.

Tapi kenape ek?kita ni insaf kejap je,pastu buat balik dosa tu.
Kadang2 tu kita tahu perkara yg kita buat tu berdosa,tapi kita buat jugak..
Kenape ek???tak terjawab  soalan tu bila kita tanya diri kita sendiri..
Semoga segala taubat kita diterima Allah..Semoga saja amaran dari Allah SWT macam ombak tsunami ni buat kita beringat2...
Oklah u all...
adiosss

Tuesday, March 8, 2011

APA DOSA SI COMEL NI???geramnyer!

salam u all semua..

semalam fyda ada buat entri pasal rabbit yang comel tu kan?hari ni tanpa disengajakan fyda tertengok video seekor rabbit di dera sampai mati..sadis betul!mungkin u all ade yang dah tengok video ni kan?
memang tak de hati perut langsung la manusia yang buat macam ni kat binatang.Ape salah rabbit ni???even dia hanyalah seekor haiwan,tapi apa hak 'perempuan physco' dalam video ni nak berlaku kejam kat rabbit ni..???
hari tu fyda ade tengok  video anak kucen yang kena dera,sekarang rabbit pulak?memang melampau betul la..
video
memang tak sanggup nak tengok video ni sampai habis.menitis airmata kot..perempuan pulak tu yang buat perkara kejam ni..memalukan betul la..geramnyer...
fyda ade bace newspaper kemarin..bila dah jadi hal macam ni pandai pulak mintak maaf,menyesal..alasannya tekanan sebab masalah keluarga..memang tak boleh blah..kau ada masalah,binatang yg tak berdosa jadi mangsa kau..eii..geram!

Monday, March 7, 2011

makhluk comel di fb!!!!


Salam sayang buat para pembaca blog pelangi fyda..
Thanks sebab masih sudi untuk rajinkan jari-jemari u all untuk ‘klik’ dan baca entri fyda lagi.
Blog ni dalam sehari tu nak ader satu entri pun susah kan??hehe..sorry la ek..bukan ape..tak tahu nak merepek ape la kat blog ni..tak de idea la..bila u all baca tajuk entri fyda 'makluk comel di fb!!!' mesti korang nak tahu makhluk ape kah itu kan??hehe..cam ni citernye..
Tadi mase lepak2 kat fb fyda ade la ternampak satu makhluk ni..comel kowt!geram betol tengok..
Kalau la dapat kat fyda,tak taula ape nasib makhluk tu..
U all nak tahu makhluk aper??
Ha..
Tengok  ni..
Comel tak rabbit ni???
kenape la awak comel sangat ???               

 rase  teringin pulak nak pelihara rabbit..tapi bila pikir2 balik,lupakan jer la..tak mampu rasanya nak membela makhluk comel ni..bukan aper,takot rabbit yang bakal dibela oleh fyda nanti mati macam hamster n kucing fyda dulu..sedih tau!!!huhu..lebih baik jangan bela..tak de la drama airmata macam dulu lagi..hehe
ok..takat ni dulu..
adiosss...

anugerah dekan??mampukah saya untuk next sem???


salam u all semua..
semalam 6mac2011 berlangsung Majlis Anugerah Dekan sesi July Disember Kolej Poly-Tech Mara kat Hotel Holiday Villa Alor Star.. untuk kali ni ade 188orang penerima anugerah dekan...memang best la majlis tu semalam..tambah2 lagi baru first time dapat pegi majlis macam tu..hehe



congrats u all!!!



nervous giler mase nak naik stage semalam.hampir jer nak terjatuh..nasib baik orang tak nampak..kalau tak...oh no!!!malu !! hehe
sem depan tak tahu la berpeluang lagi ke tidak nak merasa naik stage tu lagi..
camne la nak maintain pointer ..takot gak sebab subject sem ni makin susah..hmm..
oklah u all..nanti kita sembang2 lagi ek..
dalam majlis tu kawan fyda cikaienznawawi pun dapat anugerah ni..congrats Aien! :)

Thursday, March 3, 2011

BILA CINTA TAK LAGI BERMAKNA...


Salam u all...
Diam tak diam sekarang ni dah masuk bulan Mac..
Masa terlalu cepat berlalu.Sampai fyda tak sedar yang hampir 3bulan jugak la fyda dah hidup ‘menyingle’(menyingle?dalam erti kata lain solo la..sila jangan cari dalam kamus dewan perkataan menyingle ini ok..memang takkan jumpe..hehe)...
Kadang-kadang fyda fikir balik,apa yang terjadi antara fyda dan si dia ada hikmah yg terselit..kami berkawan biasa,berjumpa,jatuh cinta dan akhirnya.....clash!
memang sakit sangat rasanya bila orang yang kita sayang tu pergi dari hidup kita..padahal kita dah berangan tinggi melangit untuk kekal dengan dia..
Fyda tahu,kami takkan lagi bersatu atas sebab2 yang tertentu..dan fyda tahu,dia bukan ditakdirkan untuk fyda..semuannya dah tak bermakna langsung..

Sekarang ni lama kelamaan fyda dah boleh terima hakikat yang kami memang tak de jodoh..sekarang ni fyda nak pujuk hati fyda ni untuk lupakan si dia sepenuhnya..dalam hidup fyda sekarang cuma study...study..dan study...cinta2 lain masa punya cerita..tapi cam mana nak lupakan dia terus ek??
Fyda nak Tanya pendapat u all semua..
-patut tak fyda delete semua gambar kami mase bersama?
-patut ke fyda bakor jer gambar2 dia..?(macam kenal jer dialog ni kan??huhu
-perlu ke fyda buang semua gift dari dia?
Semata2 untuk lupakan dia terus dari hidup fyda..
Sangat mengharapkan pandangan dan nasihat dari u all semua..please help me..i really hope for it..
Thanks,love u all

im back !!!!!!!!!!!!!


Salam u all..
Im back!!!hehe..
Alhamdulillah mid term exam dah selesai beberapa jam yang lepas.and im in penang now!!yeay!home sweet home.hehe,.cuti seminggu jer..tu pun ahad ni kena datang kolej balik.huhu..ciput jer cuti..tak kisah la semua tu..semuanya dah settle.
maka kembali lah fyda ke dalam dunia blog ni..hehe..kalau u all nak tahu,fyda sebenarnya tak update entry sebab busy dengan last minute revision.orang kedah kata PULUN  study last minute...hehe..bukan merajok dengan u all ..tak de sebab pun nak majuk dengan follower2 fyda yang tersayang ni..


oklah u all..penat sangat hari ni.esok tunggu ye entri dak ni..hehe
adiossss :)