PAGES

Sunday, March 11, 2012

susah ingat jalan~

salam..

setiap manusia yang bernyawa di atas muka bumi Allah ni mesti ada kelemahan kan?cuma kelemahan tu ketara dan tak ketara je kan?
U all semua mesti dah boleh agak apa yang nak fyda taip untuk entry kali ni..
pasal kelemahan ketara fyda..
kelemahan yang sentiasa bermain di ruang legar otak ni..haha..,memang tak boleh blah kan?

pada yang dah kenal fyda ni,mesti dah tau kelemahan fyda yang satu ni..
kelemahan yang tak dapat dinafikan lagi!
kalua u all nak tahu fyda ni tersangatlah pelupa!
pelupa apa?
fyda ni memang lemah dalam mengingati jalan..tak kesah la jalan kat mana pon..
u all bayangkan la,dah nak masuk 2tahun fyda kat alor star ni,tapi jalan2 kat alor star ni still tak boleh nak ingat..
penah satu hari tu, dgn confident ,fyda sesuka hati je pegi CITY PLAZA sorang2..malam pulak tu..
buat ape?mase tu fyda nak ambil gambar untuk buat lesen.

mase nak balik tu,boleh pulak tak ingat jalan..masuk jalan ni,keluar jalan tu..pi mai2 tang tu jugak..apa lagi..gelabah biawak la..pusing punya pusing,alhamdulillah..jumpa jugak jalan nak balik..naseb baik ade sign board,kalau tak,tak tau la ape jadi kat fyda..
sebenarnya tu la akibatnya bila tak alert dengan jalan2 kat alor star ni..padan muka kan??hehe

since kejadian tu,fyda dah tak berani keluar sorang2 dah..takot sesat lagi..
kadang2 terfikir gak..otak ni tak berjalan ke atau fyda yang memang lembab bak nak ingat jalan2 ni..
umur dah 20,tapi still susah nak menghafal jalan..adoyai..
lepas ni mata kena meliar sikit tengok jalan,pastu hafal..tak la jadi blurr dah pas ni..
actually jalan kat penang ni pun cek belum hafal..haha..memalukan betul..
so,pada sape2 yang berniat nak jadikan fyda ni "tour guide" sila lupakan niat anda sebelum anda pun tersesat sama..hehe..oklah..thanks for reading this :)

No comments:

Post a Comment